Skip to content
Politică

Şerban Nicolae a găsit explicaţia voturilor pentru UDMR în sudul ţării: Au migrat maghiarii pentru salarii mai bune

Rezultatele record obținute de UDMR la alegerile europarlamentare, desfășurate duminică, în județe în care locuiesc puțini etnici maghiari precum Ialomița, Giurgiu, Olt sau Călărași, au atras suspiciuni ridicate privind corectitudinea desfăşurării alegerile şi acuzaţii că cei de la PSD ar fi oferit voturi în fiefurile tradiţionale pentru a întări legătura în Parlament.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a venit joi seară cu o explicaţie halucinantă când a fost întrebat la Antena 3 despre acest lucru.

Acesta a explicat că multe persoane din comunitatea maghiară au migrat în sudul ţării pentru că aici ar găsi locuri de muncă şi salarii mai bune şi de aici ar veni un număr de voturi nesperat, scrie b1.ro.

Reamintim că, UDMR a obținut la aceste alegeri 476.681 de voturi, cu 36.272 de voturi mai mult decât la alegerile parlamentare din 2016 și 64.858 mai multe voturi decât la alegerile locale din 2016.

Astfel, UDMR a reuşit să obţină un scor peste 5% care îi asigură doi reprezentanţi în Parlamentul European, scor greu de crezut având în vedere că procentul de prezenţă la vot a trecut de 50% ceea ce reprezintă un impediment mare pentru UDMR care se bazează pe un bazin electoral extrem de limitat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *