Skip to content
Politică

Șerban Nicolae anunță: foști ministri ai Justiției vor fi audiați!

adevarul.ro

Foştii miniştri ai Justiţiei Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu, vor fi invitați săptămâna viitoare la Comisia SIPA, potrivit anunțului făcut de Șerban Nicolae.

„Am convenit că, dacă nu există suprapunere de program, următoarea ședință să fie miercuri la ora 10,00. Să invităm patru foști miniștri, defalcat pe câte o oră alocată fiecăruia. Patru foști miniștri din perioada de referință 2004 — 2008: Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu și Cătălin Predoiu, în această ordine care ține de cronologia în care au îndeplinit funcția de ministru. La finalul zilei, să efectuăm o vizită la sediul ANP, cel care depozitează și arhiva fostei SIPA/DGPA ca să ne permită să ne facem o impresie, o idee în legătură cu modul în care sunt stocate asemenea documente, care este zona de acces, care sunt măsurile de siguranță luate”, a spus senatorul PSD, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că trebuie verificat, totodată, „și dacă au fost semnalate de către instituții abilitate sau de către observatori ocazionali incidente de securitate: persoane care au intrat neautorizat, persoane care au încercat să sustragă, să distrugă, să fotocopieze documente din arhiva acestei instituții sau să manipuleze în orice alt mod informațiile conținute acolo”.

„Vom intra în arhivă, fără a avea acces la informații, pentru că nu se apucă nimeni să intre în calculatoare sau să citească documente de acolo, nici n-am avea voie, nici n-ar fi util pentru ce am avea noi de făcut, ci să ne facem o impresie asupra modului în care a fost utilizat acest spațiu: cum a fost el amenajat, ce măsuri de siguranță s-au luat, camere de vederi, personal de pază, număr de intrări, de guri de acces și așa mai departe”, a precizat Șerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *