Skip to content
Politică

Șerban Nicolae: Ar trebui depusă moțiunea de cenzură la începutul sesiunii / EXCLUSIV

Senatorul PSD Șerban Nicolae a dezvăluit intențiile social-democraților privind moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Dacian Cioloș. Senatorul a precizat pentru PSnews.ro că moțiunea trebuie depusă la începutul sesiunii parlamentare, în septembrie, indiferent dacă PSD are sau nu are majoritatea în Parlament.

„Discuția s-a dus într-o zonă greu de înțeles. Dacă ar fi așa, ar însemna că nimeni niciodată nu mai depune moțiune de cenzură decât atunci când are majoritatea necesară să o adopte. Dacă vrem să ne distanțăm de actualul guvern, avem obligația să promovăm o moțiune de cenzură.

Eu cred că PSD nu are de ce să cauționeze vreunul din actele de guvernare ale acestei echipe Cioloș și în contextul ăsta, cu sau fără calcule aritmetice pentru majoritate, ar trebui depusă moțiunea de cenzură chiar la începutul sesiunii. Fără alte negocieri și fără a accepta vreun compromis doar din dorința de a pica guvernul Cioloș. E responsabilitatea fiecărui partid politic să voteze așa cum crede de cuviință în relația cu acest guvern”, a declarat Șerban Nicolae pentru PSnews.ro.

Șerban Nicolae a vorbit și despre acțiunile actualului Guvern, precizând că o parte dintre ei „sunt interesați de o carieră publică, în funcții publice”.

„O bună parte din membrii cabinetului Cioloș, și Cioloș însuși, sunt de o ipocrizie foarte mare. Sunt foarte preocupați de imagine, de cariera lor politică. Modul în care reacționează arată că sunt de fapt interesați doar de imagine. Sunt oameni care reacționează exclusiv din considerente de imagine, când în mod normal ar trebui să spună: „Domne, n-am ce să comentez declarațiile unor oameni politici pentru că nu suntem în aceeași competiție, suntem la sporturi diferite”. Încearcă să fie ironici, încearcă să fie agresivi când de fapt nu asta e treaba lor.

Încearcă să-și creeze o imagine sau să protejeze ceea ce li s-a prezumat ca imagine publică, oarecum pozitivă, că sunt tehnocrați, profesioniști pe domeniilor, dar în realitate sunt preocupați de imaginea publică. Ceea ce mă face să cred, mai ales că unii dintre ei au fost politică în trecut, că sunt interesați de o carieră publică, în funcții publice”, a declarat senatorul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *