Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, demers inedit pe Facebook: „Democrația nu e cool”

adevarul.ro

„Săptămâna aceasta se încheie cu referendumul pentru revizuirea articolului 48 din Constituția României, în sensul înlocuirii expresiei „căsătoria liber consimțită între soți” cu expresia „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Sâmbătă și duminică, exact ca și la precedenta revizuire!, cetățenii români cu drept de vot sunt chemați să spună dacă sunt sau nu de acord cu această modificare. Nimic altceva! Nu se definește familia, nu se taie drepturi, nu se aprobă amnistia și grațierea, nu se impune o religie, nu se dă dreptul PSD-ului să schimbe Constituția și, în general, nu se întâmplă niciuna dintre celelalte aberații pe care le aduc în discuție fanii boicotului. Și, apropo, nu se face economie la buget ca să fie folosiți banii la altceva!” scrie senatorul Serban Nicolae pe pagina sa de Faceboook.

„La cererea a peste trei milioane de cetățeni, electoratul român este chemat să legifereze modificarea Constituției, strict pe o temă anume. Indiferent dacă votează „DA” sau „NU”, poporul trebuie să se exprime. Asta înseamnă exercitarea suveranității.
Activiștii de la #subzist (sau cum li s-o spune) cer acum cetățenilor români să stea acasă. Să boicoteze votul și democrația. Așa e cool. Dacă votezi la referendum, nu ești cool. Nu ești european, nu ești progresist, nu ești uatevă… Le-am urmărit, fără idei preconcepute, opiniile și argumentele celor care propagă și glorifică boicotul. Nimic de reținut. Nimic consistent. Pentru simplul motiv că toți evită cu îndârjire (dar suficient de străveziu) să spună de ce e așa rău să voteze românii și să legifereze direct modificarea Constituției. Se pretind „românii” sau „poporul” ori de câte ori țipă în stradă, o mână de oameni, aroganți și suficienți, înspăimântați de orice ocazie care le dezvăluie puținătatea. Și cea numerică și cea sufletească. E foarte cool să ieși zbierând din casă, într-o criză isterică, pentru că ai primit mesaj că a venit cutremurul de 10 grade Richter, dar să stai în casă două zile, să nu cumva să te ștergi cu mâneca de votul la referendum. Yo!” susține alesul, care încearcă și un limbaj pe înțelesul celor mai tineri.

„Dacă nu țineți să fiți cool în sensul de mai sus, mergeți la secția de votare sâmbătă, 6 octombrie sau duminică, 7 octombrie și votați!
P.S. Pentru a păstra echilibrul, eu voi merge la vot pe 6 octombrie și voi boicota referendumul pe 7 octombrie…

P.P.S. Voi experimenta un nou mod de comunicare. Mâine, vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 17.30, voi intra în dialog cu orice persoană interesată, printr-o transmisiune #live. Din motive tehnice, nu voi utiliza platforma Facebook, ci o altă soluție. Cât mai curând, voi comunica aici toate detaliile necesare pentru cei interesați. Tema de mâine este „Referendumul pentru modificarea Constituției”. Nu există, bineînțeles, interdicții privind subiectele de dialog, dar aș prefera ca, de data asta, să discutăm despre referendumul din 6 și 7 octombrie”, a încheiat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *