Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, despre ambasadorul SUA: Face aprecieri bizare / EXCLUSIV

psnews.ro

Senatorul PSD Șerban Nicolae a comentat, pentru PSnews.ro, cele mai recente declarații ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm.

Diplomatul american a declarat, miercuri, într-un interviu pentru news.ro, că susține mesajul președintelui Iohannis, care a transmis că nu va desemna un premier cu probleme cu justiția.

„Îl felicit (n.r. Iohannis) și pentru încurajarea alegătorilor și a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru și competent, fără probleme de corupție”, a mai adăugat Klemm.

Șerban Nicolae a precizat că ambasadorul „face declarații bizare”, după ce în urmă cu câteva săptămâni s-a fotografiat cu steagul Ținutului Secuiesc. În acea fotografie, Klemm apărea alături de politicieni locali certați cu justiția.

„Domnul Klemm, în nume personal, face niște aprecieri cel puțin bizare. După ce s-a fotografiat cu așa-zisul steag al Ținutului Secuiesc, spune acum că nu poporul are dreptul de a decide propriii conducători, ci ar fi bine să fie ghidat de către conducători ce să aleagă și după ce criterii să se orienteze. Ceea ce mie mi se pare că este, dacă nu bizar, poate chiar mai grav, antidemocratic. Rămân la varianta că este o declarație bizară, făcută de o persoană care încă încearcă să afle cum e țara în care este ambasador”, a spus Șerban Nicolae pentru PSnews.ro.

Senatorul PSD a scos în evidență și faptul că Hillary Clinton și Donald Trump, candidații pentru Casa Albă, se acuză reciproc pentru probleme cu justiția. Acesta a mai subliniat că nu sunt apreciați conducătorii care „se laudă că au binecuvântarea unei mâini străine”.

„Nu cred că e vorba de o implicare a Statelor Unite și nici nu cred că la Departamentul de Stat s-a dezbătut declarația de astăzi a președintelui Iohannis, pe de o parte. Pe de altă parte, eu cred că este un dezavantaj pentru politicienii care trăiesc încă în logica firmanului de la Marea Poartă. N-au fost niciodată foarte iubiți conducătorii care, înainte de a fi iubiți de popor, s-au lăudat cu faptul că au binecuvântarea nu știu cărei mâini străine. Și atunci, nu văd de ce cineva s-ar folosi de lucrul acesta sau l-ar prezenta ca fiind un avantaj.

În altă logică, ambii candidați la președinția SUA se acuză reciproc fie de fraude, fie de acte de corupție în exercitarea mandatelor și atunci ar însemna că la nivelul SUA, în cea mai înaltă demnitate în stat, sunt implicați oameni cu suspiciuni de această natură. Trebuie să înțelegem când e vorba de aranjamente politice și când e vorba de lucruri serioase.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o chestiune care n-are nimic de a face cu corupția, care nu este pedepsită penal nicăieri în lume, ba din contră, în toată lumea civilizată este încurajată stimularea participării la vot”, a explicat Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *