Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, despre refuzul lui Iohannis de a numi cei 5 procurori în funcții de conducere: nu există astfel de decrete. Se rezolvă administrativ

romaniatv.net

Senatorul PSD Șerban Nicolae a comentat joi seara la Antena 3 refuzul numirii de către președintele Klaus Iohannis a Adinei Florea  și a altor 4 procurori în funcții de conducere pe motiv că nu au adeverință de la CNSAS.

La Adina Florea și la toți ceilalți sunt decizii CNSAS de nu știu câtă vreme.

Nu există refuzul unei numiri, de ce în Constituție nu s-a trecut niciodată refuzul numirii, la nicio funcție publică, uitați-vă la atribuțiile președintelui: numește în funcții publice, nu e niciodată pus în situația să refuze chiar pentru motive de legalitate. Vă spun ce aș fi făcut eu, că doar am condus și eu compartimentul autorității juridice la administrația prezidențială. Dacă era vreo neregulă cu dosarul, luam legătura cu autoritatea și spuneam vedeți că lipsește chestiunea asta sau este o neclaritate în legătură cu asta. Președintele își exercită atribuțiile prin emiterea de decrete, nu există decrete de refuz al numirii. Pur și simplu se rezolva administrativ, lipsește ceva.

Aș fi vrut ca domnul ministru Toader, a doua zi să-i atragă atenția președintelui  că este într-o eroare și că la administrația prezidențială nu s-a înțeles cum stau lucrurile. Cei în cauză au toate documentele în regulă și atunci nu există altă variantă decât numirea în funcție”, a declarat Șerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *