Skip to content
Politică

Şerban Nicolae îl acuză pe Iohannis că a încălcat Codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia în privinţa referendumului

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia, „care spune să nu se suprapună referendumurile cu alegerile, indiferent de tipul scrutinului”, motiv pentru care lucrurile „merg pe o pantă în care nu mai au niciun fel de logică”.

Nicolae a făcut această afirmaţie în contextul unei întrebări referitoare la intenţia Executivului de a emite o ordonanţă de urgenţă care vizează modificări la legislaţia electorală, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia de a nu se interveni în acest sens cu şase luni înainte de alegeri.

Eu, ca senator, nu am dat niciodată ordonanţă de urgenţă, nu am de gând nici în continuare. Dar Codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia în materie referendară spune să nu se suprapună referendumurile cu alegerile, indiferent de tipul scrutinului. De aceea, odată ce domnul Iohannis a procedat la încălcarea acestui Cod de bune practici şi a recomandărilor pe care Comisia pentru democraţie prin drept le-a făcut de acum vreo 30 de ani, lucrurile merg pe o pantă care nu mai au niciun fel de logică. Dacă în restul Europei temele pentru Parlamentul European, temele europene, temele legate de coeziune, de solidaritatea europeană, temele legate de Europa Unită şi de forţele centrifuge din Europa sunt consacrate doar acestor subiecte, la noi ele sunt parazitate doar de mofturile unor partide care în sondaje se umflă singure, în realitate sunt dezumflate total„, a afirmat Nicolae la Senat, citat de agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *