Skip to content
Politică

Șerban Nicolae intervine în chestiunea autonomiei: ”Naționalismul de cabaret” al vedetuțelor politice va rămâne la fel de ridicol

Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că problema ”autonomiei Ținutului Secuiesc” revine periodic în atenția opiniei publice, ”iar extremiștii încearcă, tot periodic, să tensioneze relațiile inter-etnice din România”.

”Diverse proiecte privind autonomia așa-zisului ținut ori privind statutul minorităților naționale au fost propuse Parlamentului României, iar Partidul Social Democrat a fost singurul partid parlamentar care, din 1993 și până în prezent, s-a opus constant și fără echivoc acestor inițiative. În 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins o asemenea propunere, susținută de PNL, PD și UDMR.

Tot periodic, politrucii internaționaliști, unii proveniți din „presa cu plata la sacoșă” se revoltă fals față de atitudinea propriilor colegi, în speranța că îi pot păcăli pe unii mai slabi la judecată.

Cea mai recentă propunere de înființare a „Ținutului Secuiesc” a fost adoptată tacit de Camera Deputaților. Tacit, adică fără vot. Pusă pe ordinea de zi a plenului, propunerea nu a mai ajuns la vot în Cameră pentru că un parlamentar penelist infectat COVID-19 s-a plimbat prin Parlament și pe la ședințele conducerii PNL făcând ca întreg Parlamentul să-și suspende temporar activitățile de plen”, scrie senatorul social-democrat pe pagina de Facebook a partidului.

Șerban Nicolae susține că propunerea privind înființarea unui „Ținut Secuiesc” nu va fi adoptată niciodată de Senat, acolo unde PSD are majoritatea, așa încât „naționalismul de cabaret” al vedetuțelor politice va rămâne la fel de ridicol.

”Cum se face că toate aceste propuneri reușesc să se strecoare și să agite apele doar atunci când puterea politică e deținută în România de un guvern penelist de rit băsist și de un președinte „de dreapta”?”, se mai întreabă senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *