Skip to content
Politică

Şerban Nicolae propune o lege care ar schimba radical faţa privatizărilor. Soluţii drastice împotriva fraudelor

" "

Senatorul PSD Şerban Nicolae propune o lege care ar schimba radical faţa privatizărilor. Vezi ce soluţii are iniţiativa de act normativ în cazul fraudelor.

Parlamentarul social-democrat a depus, luni, la Senat, un proiect de lege ce prevede blocarea privatizărilor în domenii strategice și restituirea integrală a activelor care, până în prezent, au fost privatizate fraudulos. Dacă ar intra în vigoare, legea ar bloca pentru cinci ani privatizările marilor companii de stat, inclusiv cele din domeniul energiei și al resurselor strategice.

" "
" "

Mai mult: recuperarea activelor ar urma să se aplice și în cazul acțiunilor la Fondul Proprietatea pe care le-au primit samsarii de drepturi litigioase, în cazul în care instanţele au pronunţat decizii definitive privind existența unor fraude.

„Datele oficiale arată că, în ciuda guvernului Cioloş, cel mai slab din istorie, România nu mai are nevoie de lichidități provenite din privatizări. Remus Borza, prietenul meu, a demonstrat la Hidroelectrica, că se poate face face performanță economică şi cu o companie cu capital de stat, românesc. Dacă nu se mai fură. Eu cer ca statului român să i se restituie ceea ce i s-a furat. Nu prin reevaluare, nu prin echivalent, nu prin pantomima ridicolă a unor funcționari. Ci prin restitutio in integrum. Prin restabilirea situației anterioare infracțiunilor. Aceasta-i opinia mea!” a scris Şerban Nicolae, marţi, pe Facebook.

Şerban Nicolae solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului său de lege. Astfel, iniţiativa de act normativ ar putea fi votată până în octombrie în camera parlamentară superioară.

„În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) si ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 88 din Regulamentul Senatului, vă înaintez propunerea legislativă Lege privind unele măsuri pentru protejarea intereselor economice ale statului, spre dezbatere și adoptare. În baza dispozițiilor art. 107 și urm. din Regulamentul Senatului, solicit aplicarea procedurii de urgență”, punctează parlamentarul, în debutul propunerii legislative.

Puteţi consulta AICI textul proiectului de lege, aşa cum a fost el trimis, marţi, redacţiei PSnews.ro.

1 comentariu la “Şerban Nicolae propune o lege care ar schimba radical faţa privatizărilor. Soluţii drastice împotriva fraudelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *