Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, propunere legislativă pentru șoferi

epochtimes-romania.com

Senatorul PSD Șerban Nicolae a inițiat, miercuri, o propunere legislativă menită să le vină în ajutor șoferilor în ceea ce privește inspecția tehnică periodică (ITP) și înscrierea în Registrul Auto Român (RAR).

„Azi am înregistrat la Senat o nouă propunere legislativă. Dacă este adoptată, legea permite autorizarea de persoane și stații de inspecție tehnică periodică (ITP) în statele Uniunii Europene (inclusiv Marea Britanie), Republica Moldova, Norvegia și Elveția, pentru vehiculele înmatriculate în România. Astfel, fără cheltuieli bugetare și fără diminuări ale veniturilor bugetare, fără costuri suplimentare pentru Registrul Auto Român (RAR), românii din diaspora europeană, deținători de vehicule înmatriculate în România, nu vor mai fi obligați să suporte (la șase luni, la un an sau la doi ani), disconfortul și costurile aferente deplasării pentru efectuarea ITP în țară. Există operatori economici interesați, iar românii din diaspora europeană vor putea efectua ITP pentru vehiculele înmatriculate în România, la stații autorizate de RAR, în țările în care trăiesc în prezent”, a explicat parlamentarul pe Facebook.

" "

Proiectul de lege a fost gândit pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța rutieră, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

Puteți găsi AICI textul integral al inițiativei de act normativ, precum și expunerea de motive.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *