Skip to content
Politică

Şerban Nicolae, răspuns pentru Timmermans: Ideea de coadă de topor nu e românească. Scrisoarea e aberantă

Șerban Nicolae a declarat că scrisoarea prin care Frans Timmermans amenință cu activarea ”opțiunii nucleare” (Articolul 7) în cazul României nu va avea absolut niciun efect. Senatorul PSD a mai afirmat că Frans Timmermans nu are pregătirea necesară pentru funcția pe care o ocupă în Comisia Europeană și nici pentru a se exprima în ceea ce privește sistemul judiciar și statul de drept.

Nicolae a mai susținut că Rovana Plumb ar fi fost un candidat mult mai bun din partea Partidului Socialiștilor Europeni pentru poziția de președinte al Comisiei Europene decât este Frans Timmermans, informează b1.ro.

" "

Ideea de coadă de topor nu este original românească, din păcate domnul Timmermans se dovedește a fi un astfel de personaj, dar la nivel european. (…) Deși face parte din aceeași familie politică, partidul omolog cu PSD din România, a obținut în Olanda, în 2017, 5,7% la alegeri, fiind pe locul 4. E foarte bizar să promovezi un tip ca Timmermans în această poziție de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene însărcinat cu colaborarea interinstituțională și statul de drept, el fiind absolvent de literatură franceză. Asta fiind pregătirea sa școlară, ca să spun așa.

Există un comisar pentru Justiție, Vera Jourova, care a fost arestată pe același stil de vânătoare de vrăjitoare, a stat arestată, pentru ca ulterior să fie achitată. Înțelegând ceva mai bine decât colegul Timmermans, pentru că literatura franceză e bine, dar cu justiția Vera Jourova e și de specialitate, a și pățit pe pielea ei, când a fost întrebată în mod explicit dacă România e obligată să aplice recomandările MCV și a spus: România noi credem că va respecta aceste obligații, după ce le va fi studiat fezabilitatea. Un om ca Vera Jourova accepta ideea că recomandările sunt chiar niște recomandări”, a declarat Șerban Nicolae.

Întrebat ce efect va avea avertismentul lui Timmermans, senatorul PSD a răspuns: ”Nimic. Zero. S-ar putea ca dl Timmermans să fi dat frumos din coadă în campania electorală. E total inoportună o asemenea scrisoare, absolut aberantă”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *