Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, reacție furtunoasă după mutarea lui Iohannis: Joc de imagine riscant și absolut inutil! EXCLUSIV

adevarul.ro

Senatorul Șerban Nicolae – liderul grupului PSD din Senat – a oferit marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat cea mai recentă decizia a președintelui Klaus Iohannis.

Amintim că șeful statului a decis în aceeași zi să suspende ședinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), fara a emite avizul necesar pentru rectificarea bugetara si a cerut Guvernului sa vina cu un nou proiect.

DETALII AICI: Iohannis, lovitură dură pentru Guvern: a suspendat ședința CSAT

Concret: parlamentarul de București a ținut să sublinieze că gestul de președintelui ”este o scamatorie destul de ieftină” iar șeful statutului ”face un joc de imagine riscant și absolut inutil, dacă nu cumva chiar dăunător”.

Mie mi se pare că este o scamatorie destul de ieftină cea la care apelează domnul Iohannis, și anume să sugereze că de fapt Guvernul a venit cu o propunere de rectificare bugetară care ar afecta siguranța națională sau buna funcționare a unor instituții din domeniu, ceea ce este absurd.

A lăsa această impresie este și foarte periculos și din punctul acesta de vedere cred că domnul Iohannis face un joc de imagine riscant și absolut inutil, dacă nu cumva chiar dăunător. Guvernul nu are ce să modifice pentru simplul motiv că eu nu cred că Guvernul, care oricum a ținut legătura cu toate instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, s-a dus cu o propunere prin care să le afecteze acestora activitatea, să pună în pericol siguranța națională a României . Nu ar avea nicio noimă, de ce să se ducă Guvernul cu o asemenea propunere și în CSAT să se aprobe blocarea activității unor instituții de forță sau punerea în pericol a siguranței naționale”, a declarat Șerban Nicolae.

Pe final, senatorul social-democrat și-a exprimat speranța că actualul Executiv, la conducerea căruia se află Viorica Dăncilă, ”va găsi soluția corectă astfel încât să nu se blocheze activitatea instituțiilor publice, să nu fie afectat exercițiul bugetar pe acest an”.

”Sper, însă, că Guvernul va găsi soluția corectă astfel încât să nu se blocheze activitatea instituțiilor publice, să nu fie afectat exercițiul bugetar pe acest an, și demersul domnului Iohannis să rămână unul jenant, de nedorit și individual”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *