Skip to content
Politică

Șerban Nicolae, reacție acidă la adresa ministrului Sănătății: „Vă rog să luaţi în calcul demisia”

" "

Senatorul social-democraților, Șerban Nicolae a avut o reacție acidă la adresa ministrului Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu.

Astfel, Șerban Nicolae a contestat activitatea pe care o desfășoară ministrul, cerându-i, în cele din urmă, chiar demisia.

" "

„Cu tot respectul, ştiu numele bun pe care îl aveţi ca medic, ca manager, iar ceea ce urmează să vă spun nu are nicio legătură cu respectul meu faţă de dvs, care este integral şi nu este în niciun caz o formă de atac. Respectuos vă rog să luaţi în calcul demisia dvs din funcţia de ministru, considerând că aceasta este un gest de responsabilitate şi de normalitate. Nu este nimic ruşinos în ceea ce vă propun şi nu este nimic degradant în a vă asuma responsabilitatea unor situaţii grave cărora nu le-aţi făcut faţă. Cu tot respectul vă spun acest lucru şi cu toată durerea, că suntem în situaţia în care o criză care a determinat moartea unor copii nu a fost tratată ca o criză, ci ca un eveniment de presă. Şi atunci v-aş ruga să alegeţi între demnitate şi orgoliu şi să alegeţi demnitatea considerând că aceasta include şi responsabilitate”, a afirmat Şerban Nicolae, în plenul Senatului, la ‘Ora ministrului’, la care a participat şi Patriciu Achimaş-Cadariu.

Totodata, el a menţionat că, în mod normal, mandatul ministrului Sănătăţii ar trebui să se încheie în toamnă după alegeri şi că practic mai sunt doar câteva luni.

„Dacă guvernul tehnocrat nu este o înşelătorie, mandatul domnului ministru s-ar termina la termen, odată cu alegerile din toamna acestui an. În aceste condiţii, când mai sunt doar de câteva luni, planurile, proiectele privind construirea de spitale regionale, schimbarea unor programe privind cancerul, modificarea structurii rezidenţiatului mi se pare că sunt propuneri care exced mandatul domnului ministru”, a adăugat Şerban Nicolae

2 comentarii la “Șerban Nicolae, reacție acidă la adresa ministrului Sănătății: „Vă rog să luaţi în calcul demisia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *