Skip to content
Politică

Şerban Nicolae, reacţie vehementă la condamnarea lui Dragnea: E o ruşine! Trebuia făcut proces lui Băsescu! EXCLUSIV

Senatorul PSD Şerban Nicolae a oferit, vineri, pentru PSnews.ro, o reacţie vehementă la condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul 2012”.

CITIŢI ŞI: Este definitiv: Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul

Astfel, parlamentarul PSD explică de ce încurajarea participării la vot nu este o ilegalitate, amintind, în acest sens, o situaţie similară, în care a fost implicat în SUA.

„Întreg procesul acesta este o ruşine! El n-ar fi trebuit să existe – nu există faptă penală. Eu în America am participat la acţiuni politice de stimulare a prezenţei la vot, de creştere a conştientizării în rândurile electoratului, că trebuie să iasă şi să meargă la vot. Am împărţit pliante prin care îndemnam lumea să meargă la vot şi am fost în campanie chiar cu actualul secretar de stat John Kerry, în oraşul Boston, în anul 2000. Făceam exact ceea ce se cheamă «visibility» (vizibilitate – n.r.) şi «awareness» (conştientizare – n.r.), adică plasam mesaje în spaţiul public (şi noi lângă ele) şi îi făceam pe oameni să conştientizeze că trebuie să meargă la vot, că e o datorie cetăţenească. Şi acum, acolo, în Statele Unite, votul este un drept, nu o obligaţie. Sigur că există obligaţie în unele ţări (de exemplu, recent, în Bulgaria s-a adoptat o lege prin care votul devine obligatoriu), dar îndemnul de a scoate lumea la vot nu este o ilegalitate, mai ales că n-ai de unde să ştii cum votează. Poate unii dintre oamenii pe care Liviu Dragnea încerca să-i scoată la vot votau pentru menţinerea lui Băsescu în funcţia de preşedinte. Deci asta este o aberaţie juridică! Un asemenea proces – despre un pretins beneficiu al lui Dragnea sau al altui inculpat din dosar – este o aberaţie şi un nonsens. Din punctul meu de vedere, se încheie încă o pagină ruşinoasă din justiţia românească de tip Băsescu. Acest proces nu avea de ce să existe, nu era un proces penal, nu era un proces în sine, nu s-a produs niciun fel de vătămare valorilor ocrotite de lege pentru societatea românească, la fel ca şi la Adrian Năstase, la fel ca şi în alte situaţii de acest gen”, a declarat Şerban Nicolae.

CITIŢI ŞI: Codrin Ştefănescu, reacţie la cald după sentinţa definitivă a lui Dragnea: Suntem înmărmuriţi!

În acelaşi timp, senatorul PSD a acuzat îndemnul din 2012 al fostului preşedinte al României, în sensul de boicotare a referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din prima funcţie în stat.

„Traian Băsescu făcea exact acelaşi lucru (ca Liviu Dragnea – n.r.), dar în sens invers. Traian Băsescu, din postura de preşedinte al României, spunea, din postura de preşedinte ales al românilor, ca oamenii să nu iasă la vot. Şi a făcut tot ce a putut ca să nu iasă lumea la vot. Din contră: din punctul meu de vedere, aceasta este o formă de intimidare, deoarece, pentru foarte mulţi români care nu citesc legea, îndemnul pe care îl face preşedintele în funcţie este, aparent, un act oficial, un act de autoritate. Şi atunci, dacă era să faci cuiva un proces, trebuia să-i faci proces lui Băsescu Traian, pentru că a încercat să determine împiedicarea participării la vot, împiedicarea exprimării voinţei electoratului. Nicidecum să îi faci un dosar lui Dragnea sau celorlalţi! De aici decurge regretul că aceia care s-au aflat alături de domnul Dragnea în acea perioadă şi au făcut aceleaşi lucruri ca Liviu Dragnea şi care au declarat că se solidarizează cu el nu i-au fost alături în toată această perioadă. Nu dau nume – se ştiu ei care sunt”, a comentat Nicolae.

Întrebat ce va face PSD-ul acum, pe termen scurt, Şerban Nicolae a răspuns: „Alegeri pentru primari. Alegerile locale sunt singurul obiectiv politic în perioada următoare şi orice altă discuţie ar fi dovadă de neseriozitate şi de diletantism politic. În mai puţin de două săptămâni, începe campania electorală. În mai puţin de 5 zile, se finalizează depunerea candidaturilor. Deci avem cu totul alte preocupări politice decât să ne războim în pseudo-războaie interne”.

2 comentarii la “Şerban Nicolae, reacţie vehementă la condamnarea lui Dragnea: E o ruşine! Trebuia făcut proces lui Băsescu! EXCLUSIV

  1. Din punctul meu de vedere justitia a fost prea blanda…stiti la fel de bine ca foarte multi din aceasta tara ca tot ce s-a scris in motivare este perfect adevarat…..ca ati castigat alegerile prin manipularea maselor de oameni fara cultura si prin mijloace cel putin necinstite…Cas nu vreti sa recunoasteti? Asta e alta poveste…Ma intreb cu stupoare ce veti lasa in urma voastra copiilor si urmasilor lor in afara de minciuna …Istoria va va pune acolo unde va este locul!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *