Skip to content
Politică

Șerban Nicolae revine. Propunere legislativă privind scutiri de taxe si impozite

revista22.ro

Șerban Nicolae, senatorul PSD care a propus amendamente privind grațierea corupților, a înregistrat la Senat un proiect de lege care prevede scutiri de taxe pentru cazinouri, săli de jocuri de noroc sau de bingo, magazine, pensiuni sau afaceri cu energie regenerabilă.

Potrivit startupcafe.ro, scutiri și reduceri de taxe ar urma să fie aplicate pentru anumite terenuri cu potențial de exploatare economică, rezultate din acțiuni sau modificări naturale ale teritoriului ori prin lucrări de amenajare hidrotehnică și care fac parte din domeniul public al statului: insule, grinduri și alte suprafete de uscat.

Antreprenorii vor primi in concesiune de la unitatile administrativ-teritoriale terenurile care intra sub incidenta acestor scutiri de impozite si taxe.

Barurile si cluburile de noapte, discotecile si cazinourile care vor functiona pe aceste terenuri vor fi exceptate de la impozitul pe profit de 5% prevazut de art. 18 din Codul fiscal.

Cazinourile, salile de jocuri de noroc si de bingo si cluburile de poker care vor functiona pe aceste terenuri vor beneficia de reducerea cu 50% a taxelor prevazute de Ordonanta de urgenta 77/2009, privid organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Serban Nicolae sustine ca urmareste astfel „dezvoltarea activitatilor economice”, „crearea locurilor de munca” si „cresterea veniturilor bugetare” . El subliniaza ca „astazi, aceste terenuri nu produc nimic, stau in paragina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *