Skip to content
" "
Politică

Șerban Nicolae sare în apărarea lui Dragnea: O continuare a luptei băsiste cu adversarii politici / EXCLUSIV

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul fostei sale soții. Senatorul PSD Șerban Nicolae a sărit în apărarea liderului social-democraților, declarând pentru PSnews.ro că „pare mai degrabă o continuare a luptei băsiste cu adversarii politici”.

„Din păcate, acțiunile DNA nu dau impresia unei reale lupte anticorupție și mai ales o luptă cu jaful generalizat, care a creat atât de mari probleme în societatea românească. Pare mai degrabă o continuare a luptei băsiste cu adversarii politici. Mi-e greu să-mi dau seama dacă un asemenea dosar, venit și după aberația de condamnarea pentru stimularea participării la vot la referendum, ar putea să afecteze PSD. Eu cred că oamenii sunt mai interesați de viața lor, sunt mai interesați de veniturile lor, de starea lor de sănătate, de starea lor de educație, decât deproblemele liderilor. Din punctul ăsta de vedere, nu cred că vor vota un candidat doar pentru că celălalt are probleme cu DNA-ul. Din păcate spun asta, așa cum a fost creat Parchetul Național Anticorupție în 2002, în vremea guvernului Năstase, s-a dorit a fi un parchet care să lupte cu marea corupție, care să recupereze la bugetul statului ceea ce s-a furat și care să fie ținut departe de lupte politice. DNA-ul alocă doi procurori și un instigator ca s-o încătușeze pe Mariana Rarinca, o aduce pe o femeie din nordul Moldovei pentru că ar fi dat mită câteva ouă, în schimb ignoră cu desăvârșire rapoartele Curții de Conturi, sesizările făcute de Corpul de COntrol al premierului, tăierile de păduri și ala mai departe. Mi-e greu să cred c electoratl e atât de sensibil la propagandă”, a precizat Șerban Nicolae.

" "

Întrebat dacă i se va cere demisia în partid lui Liviu Dragnea, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost condamnat, senatorul PSD a făcut apel la calm.

„La prima vedere pare că reacția a fost disporpoționată de ambele părți. Zgonea a făcut o declarație publică total neinspirată și necolegială, iar excluderea lui că ar fi dușmanul de moarte al celui care fusese ales cu câteva luni înainte președintele partidului, este la fel de disporpoționată. Cred că membrii, cel puțin din conducerea PSD-ului, trebuie să dea dovadă de mai multă luciditate, de mai mult calm și să reacționeze mai puțin impulsiv. Și cu atât mai mult, să nu reacționeze sentimental și pe relații personale. Eu cred că dacă cineva are să-i reproșeze ceva lui Liviu Dragnea poate s-o facă colegial în interiorul structurilor de partid și în același timp, nu oricine critică un lider sau își spune părerea despre un lider din propriul partid ar trebui neapărat vizat de excludere”, a conchis Șerban Nicolae.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *