Skip to content
Politică

Șerban Nicolae tună și fulgeră: replică usturătoare pentru Klaus Iohannis

Senatorul Șerban Nicolae – liderul grupului PSD din Senat – a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat cea mai recentă ieșire publică a președintelui Klaus Iohannis.

Amintim că președintele a atacat în termeni extrem de duri actuala formațiune politică conducă de Liviu Dragnea, despre care a susținut, printre altele, că guvernează prost.

În acest context, Șerban Nicoale l-a taxat pe șeful statului, adîugând că, în opinia sa, ar trebui și președinții celor două Camere să sesizeze conflictul juridic de natură constituțională generat de Klaus Iohannis.

”Mi se pare că deja tinde să devină o problemă medicală, altfel nu îmi explic o asemenea reacția absolut disperată, dar absolut stupidă. Să spui de faptul că Senatul a amânat până în februarie o decizie în cazul lui Tăriceanu când așa ceva nu există. Și dacă s-ar face – pentru că sunt mii de file trimise de Parchet la Senat – nu 97 de file cât avea decizia Curții Constituționale pentru care el a avut nevoie de o lună. Sunt mii de file. Nu s-a luat o asemenea decizie la Senat.

Să spui că premierul României face plimbări în străinătate când știm foarte bine că singura deplasare a fost la Bruxelles pentru a prelua dosarele președinției Consiliului UE. Mai rămânea să spună că cine știe ce înțelegeri secrete a făcut Dăncilă cu oficialii europeni. Sau că doamna Dăncilă nu știe cum e cu statul. Dacă ar fi fost vorba de altcineva, presupuneam că se referă la stat în sensul de țară. Când știu că a zis-o Iohannis mă gândesc la stat prin Tenerife, Miami, Sibiu, munte. Statul, în general, așa ca formă de ședere. Că PSD-ul nu știe să facă politică este deja din registrul ”să râdem cu Iohannis, dacă putem”.

PSD-ul nu are de gând să facă nimic pentru că PSD-ul nu este o autoritate a statului, dar Guvernul și Parlamentul vor reacționa, deja premierul a trimis os sesizare la CCR. Eu cred că ar trebui și președinții celor două Camere să sesizeze conflictul juridic de natură constituțională generat de domnul Iohannis pentru că, totuși, cât încă nu s-a schimbat Constituția României și nu acceptăm invențiile Klaus Iohanniste, Parlamentul este cel care controlează Guvernul și cel care dă vot de învestitură echipei guvernamentale, nu președintele României. Practic, domnul Iohannis crede că poate înlocui și Guvernul și Parlamentul. Mă rog, dacă nu cumva o fi crezând că poate să înlocuiască și alte autorități publice”,a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *