Skip to content
Europa

Serbia donează României peste 6.000 de flacoane de anticorpi monoclonali pentru pacienţii COVID

UPDATE.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a subliniat marţi că solidaritatea statelor europene, manifestată prin trimiterea de echipamente, medicamente şi chiar echipe medicale, ajută România să treacă mai bine peste criza sanitară.

Declaraţia a fost făcută la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani (CNCCI), unde au sosit medicamente cu anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen din Serbia. Ajutorul constă în 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L, respectiv peste 6.000 de bucăţi anticorpi monoclonali, oferite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Arafat a precizat că pe lângă acest ajutor urmează să sosească şi echipe medicale săptămâna aceasta.

Serbia a pus la dispoziția României în mod gratuit, un număr de 6365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri.

Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienților COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS.

Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătății a început distribuția medicamentelor în peste 100 unități sanitare de pe teritoriul țării. Procesul va continua în următoarele zile.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noștri și mulțumește pentru sprijin autorităților sanitare din Republica Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *