Skip to content
Sport

Serbia, România, Bulgaria şi Grecia plănuiesc să candideze şi pentru Euro-2028

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat, vineri, după o reuniune la care a participat şi Viorica Dăncilă, că ţara sa, România, Bulgaria şi Grecia plănuiesc să depună o candidatură comună pentru găzduirea Campionatului European din 2028, relatează Reuters.

 Vucic a precizat că o astfel de candidatură le va da celor patru ţări şansa de a-şi îmbunătăţi infrastructura şi stadioanele.

O purtătoare de cuvânt a guvernului bulgar a confirmat că au existat discuţii despre o candidatură comună pentru 2028.

" "
" "

Tot vineri, premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a declarat că ţara sa, România, Grecia şi Serbia vor analiza posibilitatea depunerii unei candidaturi comune pentru găzduirea ediţiei din 2030 a Cupei Mondiale.

“Cred că merită să discutăm propunerea premierului grec Alexis Tsipras”, a spus Borissov într-o conferinţă de presă prilejuită de o reuniune România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la Varna, scrie News.ro.

Tsipras a spus că cele patru naţiuni vor discuta despre posibilitatea de a candida pentru organizarea unui eveniment sportiv important în următorii zece ani.

“Aşa cum Bulgaria şi Italia au găzduit Campionatul Mondial de volei, cele patru ţări – Serbia, Grecia, România şi Bulgaria – pot candida pentru a găzdui CM de fotbal din 2030”, a precizat Borissov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *