Skip to content
Politică

Serbia solicită o soluție europeană în privința crizei imigranților

Serbia este pregătită să-și asume o responsabilitate mult mai mare în criza imigranților, dar, în același timp, așteaptă o soluție europeană.

Nu este dispusă să primească imigranții economici în cazul în care Slovenia, Croația și Ungaria își vor închide granițele pentru aceștia, informează agerpres.ro.

„Aceasta ar însemna că ar trebui ca noi să suportăm întreaga povară”, a spus premierul sârb într-o conferință de presă comună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, la Belgrad.

Serbia este pregătită s-și ajute vecinii, dar totodată așteaptă o soluție europeană comprehensivă la criza refugiaților, a adăugat Vucic. El a subliniat că Serbia va ști cum să-și protejeze interesele sale naționale și de stat.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a exprimat speranța că primele capitole de negociere cu Serbia vor fi deschise foarte curând și a punctat că pentru viitorul Balcanilor de Vest nu există altă alternativă în afara Uniunii Europene.

„Viitorul Balcanilor de Vest se află în interiorul UE și nu există o alternativă mai bună pentru regiune și pentru noi toți”, a afirmat Tusk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *