Serbia: Vizibil slăbită după 13 zile de greva foamei, Marinika Tepic s-a adresat protestatarilor

Sursa foto: captura video

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă într-o piaţă din centrul Belgradului, în cadrul celui mai mare protest de până acum faţă de alegerile parlamentare şi municipale din 17 decembrie, ale căror rezultate manifestanţii doresc să fie anulate, relatează Reuters.

Protestatarii care fluturau steaguri sârbeşti şi ţineau un banner pe care scria „Nu acceptăm”, adunaţi în faţa hotelului Moskva, un hotel de referinţă, au aclamat-o pe Marinika Tepic, lider al alianţei de opoziţie Serbia împotriva Violenţei, care se află în greva foamei din 18 decembrie pentru a protesta faţă de rezultatul alegerilor.

Vicepreşedintă a Partidului Libertăţii şi Justiţiei, Marinika Tepić, care provine din comunitatea românească din Serbia, a venit pe scenă sprijinită de doi colegi şi s-a adresat mulţimii la mitingul de lângă fântâna Terazije într-o stare vizibil proastă, dar cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi.

„Îmi pare rău că nu pot şi nu am prea multe să spun. Dar am spus deja totul, că aceste alegeri trebuie să fie anulate”, a spus Tepić, după care a coborât de pe scenă cu ajutorul colegilor săi. Ea a fost transportată imediat la terapie intensivă, a anunţat Partidul Libertate şi Justiţie, potrivit presei sârbe.

Radomir Lazović, unul dintre colegii de alianţă ai Marinikăi Tepic, s-a adresat şi el mulţimii.

„Este extrem de dificil pentru mine să fiu nevoit să vorbesc în faţa Marinikăi, aş prefera ca ea să vă spună tot ce ştie. Ea vă spune toate acestea cu sacrificiul ei. La începutul secolului al XX-lea, femeile au luptat pentru dreptul lor de vot. Astăzi, în secolul XXI, Marinika este în grevă pentru a lupta pentru dreptul la vot atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Femeile sunt eroinele noastre”, a spus Lazović, citat de presa locală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: