Sergio Mattarella: Italia ţine foarte mult ca România să intre pe deplin în spaţiul Schengen

Sursa foto: Facebook
România este pentru Italia un partener extrem de important în plan bilateral, european şi internaţional şi ne dorim ca România să intre deplin în spaţiul Schengen, a declarat preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Acesta a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bucureşti.

„România pentru Italia este un partener extrem de important şi pe plan bilateral, european, dar şi pe cel internaţional. Apartenenţa la Uniunea Europeană este alt motiv de dialog şi de colaborare şi din acest motiv eu îmi doresc ca Italia să ceară Consiliului European să elimine frontierele terestre, ca România să poată să intre pe deplin în spaţiul Schengen. Este o condiţie la care noi ţinem foarte mult şi pe care o solicităm foarte mult. Noi avem o colaborare intensă pe plan euroatlantic şi colaborăm des cu forţele armate, care au o colaborare foarte importantă în toate planurile care privesc Alianţa Atlantică”, a declarat Sergio Mattarella.

Acesta a subliniat colaborarea intensă pe care Italia şi România o au în plan euroatlantic.

„Noi avem o colaborare intensă pe plan euroatlantic şi colaborăm des cu forţele armate, care au o colaborare foarte importantă în toate planurile care privesc Alianţa Atlantică”, a declarat Mattarella.

Totodată, preşedintele italian a punctat relaţiile bilaterale excelente pe „toate planurile”, înlesnite de „legăturile culturale profunde şi de prezenţa comunităţilor noastre în România şi în Italia”.

”În Italia se află o comunitate numeroasă de români, care contribuie la viaţa noastră în mod eficace”, a spus Mattarella.

În context, şeful statului a evidenţiat prezenţa în România a numeroase firme italiene, fapt care contribuie la relaţiile economice excelente dintre cele două state.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: