Skip to content
Economie

Serviciile către companii au accelerat în iulie, înregistrând un avans de 9,5%

officelovin.com

Afacerile din sectorul serviciilor, prestate în principal către companii, au crescut în iulie cu 9,5%, serie brută, faţă de aceaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro.

În iunie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 7,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

Creşterea a fost susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,5%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de comunicaţii (+3,1%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 9,7%.

În primele 7 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 13%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *