Skip to content
Economie Societate

Serviciile de tip Bolt sau Uber vor reduce ponderea autovehiculelor proprietate personală la 29% în 2028, de la 46% în 2018

Ponderea autovehiculelor proprietate personală va coborî la 29% la nivelul anului 2028, de la 46% în 2018, pe fondul dezvoltării serviciilor de transport la cerere, a căror cotă va urca de 7 ori, la 28%, a declarat directorul de operațiuni al Bolt România, Cristian Sălceanu.
Pe de altă parte, ponderea transportului public se va reduce la 43% în 2028, de la 50% în 2018. În următorii 10 ani, oamenii își vor schimba comportamentul de consum, vor apela la mașini autonome, biciclete electrice, scutere, vor cumpăra și vor folosi în comun autoturisme sau miniautobuze„, a mai spus Sălceanu, conform profit.ro.
Potrivit datelor prezentate de reprezentatul Bolt România, aplicațiile de ride sharing permit unui număr de aproximativ 20.000 de șoferi să muncească într-un mediu legal și transparent și generează oportunități pentru venituri adiționale pentru categorii cu risc mare de sărăcie și excludere (21-25 ani).
Această industrie generează beneficii economice de peste un miliard de lei„, a mai spus Sălceanu.
El a amintit că în București timpul suplimentar petrecut în trafic din cauza congestiilor este de 50% și că există cel puțin două mașini la fiecare loc de parcare în orașele mari. „Spre exemplu, în Iași există un loc de parcare la 11,2 mașini„, a mai spus reprezentantul Bolt România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *