Skip to content
Politică

Serviciile secrete germane, avertizare îngrijorătoare: Jihadiștii, infiltrați printre refugiați

Serviciile secrete germane (BfV) au lansat un avertisment, după ce au primit peste 100 de sesizări despre combatanți ai rețelei teroriste Stat Islamic (SI) care ar fi infiltrați printre refugiații din țară.

Șeful agenției de informații BfV din Germania, Hans-Georg Maassen a făcut publică informația în cadrul unei discuții purtate la sediul Ministerului de Interne cu mai mulți politicieni. Maassen a precizat că o parte dintre sesizări nu conțin informații de încredere.
“Am văzut în nenumărate rânduri acei terorişti … care s-au camuflat ori s-au dat drept refugiaţi. Este o realitate cu care se confruntă agenţiile de securitate. Încercăm să-i recunoaştem şi să identificăm dacă sunt mai mulţi terorisţi SI care sunt de aici sau terorişti SI care au intrat în ţară”, a declarat Maassen, potrivit tion.ro.

Poliția germană a efectuat mai multe raiduri în Berlin, joi, și în alte orașe în căutarea a patru suspecți, presupuși membri SI. Potrivit informațiilor serviciilor secrete germane, cei doi ar fi plănuit un atac în capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *