Skip to content
Politică

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov suprasolicitat luni dimineața

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a primit, luni dimineata, aproximativ 300 de apeluri, insa din cauza aglomeratiei si a carosabilului umed se circula cu dificultate, timpul de așteptare pentru persoanele care solicita consultatii la domiciliu fiind si de peste o ora, a declarat managerul SABI, potrivit hotnews.ro.

Avem deja multe solicitari, in jur de 300 in aceasta dimineata. Sunt mai multe decat intr-o dimineata obisnuita de luni. Se circula cu dificultate, mai ales in zonele dintre blocuri, pe strazile mici si in judetul Ilfov”, a spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.

Din pacate, din cauza aglomeratiei, masinile merg mai greu. La consultatiile la domiciliu sunt cele mai mari intarzieri. Avem un caz in Balotesti care a solicitat o consultatie si care a avut de asteptat mai bine de o ora”, a mai spus managerul SABI.

Alis Grasu a precizat ca medicii de la SABI discuta la telefon cu persoanele care solicita consultatii la domiciliu, le dau sfaturi si cand se elibereaza de urgentele de cod rosu si galben, merg sa le consulte.

Sunt urgentele de cod rosu si galben, oameni in stare grava, carora li s-a facut rau pe strada, au cazut, au suferit traumtisme, fracturi si cei cu suferinte cardiace, renale, pulmonare severe. Spre acestia pornesc rapid ambulantele. Apoi trimitem masini catre cei a caror viata nu este la risc, cum sunt cei care au racit„, a explicat medicul Alis Grasu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *