Skip to content
Politică

Sesiune de admitere pentru școlile de agenți și subofițeri MAI în ianuarie

Accent Media

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat perioada în care se va desfășura următoarea sesiune de admitere pentru şcolile de agenţi sau subofiţeri: între 10 – 21 ianuarie 2019.

MAI precizează și că sunt disponibile 2.800 de locuri iar înscrierile se pot face de acum și până în 23 noiembrie a.c., potrivit news.ro.

În ceea ce privește condițiile de înscriere, se menționează că nu mai este prevăzută limită de înălţime şi că la specializările Poliţie şi Frontieră nu mai este prevăzută limită maximă de vârstă. Pentru Poliţie, Frontieră şi Jandarmerie candidaţii nu trebuie să aibă semne particulare sau tatuaje care nu se acoperă de vestimentaţie în ţinuta de vară (pentru pompieri, nu este valabilă prevederea). În plus, media generală la purtare din timpul liceului trebuie să fie minim 9,00. MAI amintește și să, începând din acest an, proba de evaluare a performanţei fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole.

În ceea ce privește locurile disponibile, acestea sunt împărțite: astfel Poliţia Română – 1 600 locuri, Poliţia de Frontieră – 280, Jandarmerie – 700 locuri; Pompieri – 300 locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *