Sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la Strasbourg, în perioada 22-26 ianuarie

Sursa foto: Facebook

Începând cu 22 ianuarie 2024, la Strasbourg, se desfăşoară, timp de cinci zile (22-26 ianuarie), sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu o agendă încărcată de subiecte propuse spre dezbatere, conform site-ului oficial al Adunării Parlamentare, https://pace.coe.int/.

Evoluţiile recente din Orientul Mijlociu – atacul terorist orchestrat de organizaţia Hamas asupra teritoriului statului Israel şi răspunsul militar al armatei israeliene, precum şi alegaţiile privind tortura sistematică în anumite locuri de detenţie din Europa, se află printre subiectele importante de discuţii în cadrul acestei sesiuni de iarnă a organismului parlamentar al Consiliului Europei. A fost avansată pe ordinea de zi o cerere pentru punerea în discuţie în regim de urgenţă a situaţiei copiiilor din Ucraina, la acest subiect urmând să participe printr-o intervenţie online prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, indică sursa citată.

În cadrul şedinţei de deschidere a sesiunii, Adunarea Parlamentară îşi va alege preşedintele. În cadrul sesiunii parlamentare, un rol important îl va reprezenta alegerea Comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei. La 22 ianuarie 2024, Dunja Mijatovic (Bosnia şi Herţegovina), actualul Comisar pentru drepturile omului al Consiliului, se adresează Adunării Parlamentare. Dunja Mijatovic deţine această funcţie din 1 aprilie 2018, mandatul Comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei fiind de şase ani, fără a exista posibilitatea de a fi prelungit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: