Skip to content
Coronavirus

Sesiunea plenară a Parlamentului European nu va mai avea loc la Strasbourg, din motive de forță majoră

360 news

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a luat decizia ca sesiunea plenară din luna martie care, în mod tradițional, are loc la Strasbourg, să fie ținută la Bruxelles, iar astfel eurodeputații să nu mai călătorească, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Președintele PE le-a transmis parlamentarilor că o călătorie la Strasbourg în acest context ”ar implica riscuri semnificativ mai mari pentru sănătate pentru membri și personal, precum și pentru populația locală”, se arată într-un mesaj pe care acesta l-a trimis, joi, eurodeputaților.

Decizia lui Sassoli vine în contextul în care, tot joi, Franța a anunțat că s-au înregistrat 92 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în doar o singură zi, numărul total ajungând astfel la 377.

Creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus între miercuri şi joi este cea mai semnificativă înregistrată de la o zi la alta în Franţa, coronavirusul fiind acum semnalat în toate regiunile metropolitane ale acestei ţări, care este, după Italia, cea mai afectată de răspândirea coronavirusului, fiind urmată de Germania, cu 349 de cazuri, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *