Șezlongurile pe plajele din Mamaia se pot plăti și în rate. Cât costă închierea lor pentru o zi

turiști
Sursă foto: Unsplash

Turiștii care au ales să petreacă vacanța pe litoralul românesc sunt uimiți de costurile astronomice ale închirierii unui simplu șezlong pe plajele din Mamaia.

Culmea vacanţei în România, închirierea unui șezlong la Mamaia este echivalentă acum cât prețul unuia nou! Turiștii care au ales să se bucure de litoralul românesc sunt la un pas să regrete decizia, uimiți de prețurile exorbitante pentru un șezlong.

Concret, prețurile online pentru un șezlong nou variază între 150 și 220 de lei. Este practic un paradox că sumele plătite pentru închirierea unui șezlong pentru câteva ore pot egala sau chiar depăși costul unui șezlong nou.

Această situație ridică semne serioase cu privire la practicile economice ale operatorilor din zonă, care par să profite de pe urma cererii ridicate și să nu ofere nici măcar bon fiscal, într-o evidentă speculă pe seama turiștilor care vizitează stațiunea., conform RTV.

În timp ce în alte țări europene, cum ar fi Grecia și Italia, turiștii beneficiază de șezlonguri gratuite cu condiția să consume la barul de pe plajă, în România situația este diametral opusă.

În Mamaia, prețurile pentru un șezlong variază între 80  și 200 de lei pe zi, în funcție de zona stațiunii și de confortul oferit. Mai mult, administratorii plajelor aplică și politici dure, cum ar fi relocarea șezlongului dacă acesta este lăsat liber pentru o perioadă de timp, precum 30 de minute.

Comparativ cu insula Thasos din Grecia, unde tarifele pentru șezlonguri încep de la doar 3 euro (aproximativ 15 lei), diferența este uluitoare. În Mykonos, cunoscuta „Mamaia a Greciei”, costurile pot ajunge până la 100 de euro pentru un șezlong de lux.

Ne aflăm în plin sezon estival, iar prețurile sunt din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Turiștii care vor să petreacă câteva clipe de relaxare la malul mării trebuie să se pregătească, pentru că vor avea de scos sume importante din buzunar, dacă vor să se simtă bine.

Cei care până acum credeau că Mamaia este costisitoare, nu au mers niciodată în Vama Veche, unde prețurile au bubuit în ultimii ani.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: