Skip to content
Economic Politică Știri

Sfârâie fitilul crizei economice. PSD a pregătit o bombă cu ceas pentru 2019

Inquam Photos / Octav Ganea

Criza economică ne bate la ușă din cauza Guvernului, dar Liviu Dragnea intoxică poporul cu povești despre creșterea PIB-ului.

Ceea ce a uitat să spună șeful PSD este marele adevăr pe care îl simt toți românii: deși veniturile au crescut artificial, forțat și agresiv, românii sunt mai săraci și își permit să cumpere mult mai puține lucruri de la o lună la alta. De asemenea, Dragnea a mai spus că nivelul de trai al românilor a crescut, în 2018, la 63% din media Uniunii Europene, dar uită să spună că a crescut și diferența dintre clasele sociale și cei săraci au devenit și mai săraci.

Bani mai mulți, inflație mai mare

România este statul cu cea mai agresivă creștere a veniturilor din Uniunea Europeană. În ultimii 2 ani, PSD a răsplătit constant bugetarii, oferindu-le salarii mai mari și o grămadă de beneficii. Pentru că economia națională nu poate susține aceste cheltuieli ale statului, și pentru că instituțiile statului nu reușesc să colecteze taxele eficient, declinul nivelului de trai s-a produs imediat prin creșteri ale prețurilor la produse și servicii.

Urmează împrumutul

PSD nu găsește bani pentru bugetul pe 2019 și întârzie tot mai mult. Planul lor de salvare va fi un nou împrumut la creditorii internaționali, care să acopere toate pomenile electorate. Mario Draghi, președintele BCE, a declarat că o țară își pierde suveranitatea când gradul de îndatorare „este prea mare”.

Dar PSD ar putea să evite împrumutul de la creditori dacă va reduce cheltuielile statului, adică: reduceri de salarii, restructurări ale instituțiilor, eliminarea unor beneficii oferite bugetarilor sau altor categorii sociale cu un nivel de trai ridicat. În prag de alegeri prezidențiale, pesediștii nu vor face asta sub nicio formă și au anunțat deja alte cheltuieli suplimentare.

Pe măsură ce împrumuturile cresc, nivelul de trai va scădea și mai mult, pentru că împrumuturile vor merge în consum, nu în investiții care să stimuleze economia. De când România este condusă de Dragnea și PSD, Guvernul nu a încurajat economia națională să se dezvolte, ci i-a intoxicat pe oameni cu ideea că o creștere a PIB-ului duce automat la o creștere a nivelului de trai. Nimic mai fals.  

Sugrumarea investitorilor români și străini

PSD a transformat economia națională într-o afacere personală, arătându-le investitorilor că cine vrea să-și deschidă o companie sau să câștige o licitație, trebuie mai întâi să aibă aprobarea partidului condus de Liviu Dragnea. Economia națională nu are capacitatea să dezvolte business-uri de succes cu influență pe piața europeană sau internațională, iar raportul PSD-investitori străini s-a văzut foarte bine în cazul corvetelor militare sau prin Ordonanța lui Teodorovici.

Fără investiții în infrastructură și educație, PSD lasă economia națională fără nicio posibilitate reală de a se dezvolta, ceea ce duce la o stagnare a nivelului de trai. Apoi creșterea agresivă a salariului minim pe economie, atât timp cât companiile nu au posiblitatea să se dezvolte și să-și mărească cifrele de afaceri, alungă investitorii din România, speriați de corupție și de intabilitatea Guvernului.

Cei săraci sunt și mai săraci

Măsurarea nivelului de trai, la care se referă Dragnea, este o altă intoxicare a regimului pesedist. Problema principală a economiei noastre o reprezintă cei 7 milioane de români care sunt în risc de sărăcie, iar 4 milioane în sărăcie extremă și nu contribuie deloc la bugetul statului. Liviu Dragnea se laudă cu creșterea salariului minim pe economie, și într-adevăr, țara noastră este aproape de țări ca Ungaria sau Polonia. Totuși, suntem pe locul 2 în UE când se vorbește de cele mai multe persoane aflate în sărăcie, doar Bulgaria ne depășește la acest capitol. PSD a distrus „liftul social”, adică cei săraci rămân săraci, nu există posibilități pentru ca un individ să-și îmbunătățească nivelul de trai. Tinerii care intră pe piața muncii, pensionarii, șomerii sunt principalele victime ale politicii pesediste.

Explozia economiei

Această creștere artificială o să explodeze în 2019, deoarece economia națională nu poate susține toate cheltuielile și nici acest ritm al creșterilor salariale. Mai remarcăm și conflictul PSD-sistemul bancar sau PSD-investitori străini, iar dacă aceștia aleg să reducă investițiile în România, vor accelera scufundarea economiei naționale. La acestea se vor adăuga și amenințările de pe piața internațională, unde situația este instabilă și periculoasă pentru toate guvernele europene, cu un Brexit fără acord.

În ultimele luni din 2019, ne vom confrunta cu creșteri de taxe și impozite, noi taxe nejustificate și împrumuturi externe, toate decise peste noapte. Apoi în 2020, Guvernul va trebui să decidă pe cine concediază și de unde taie salariile.

 

1 comentariu la “Sfârâie fitilul crizei economice. PSD a pregătit o bombă cu ceas pentru 2019

  1. Nu e adevarat, domnia sa domnul Dragnea stie ce vrea si e interesat sa mearga bine tuturor. E cel mai puternic politician roman la ora actuala si are puterea de a schimba lumea din jurul domniei sale. A facut atitea pentru tara a asta si noi ce facem pentru domnia sa? Il bagam la puscarie, nu e normal. Sa vedem mai bine ce a facut pentru noi, caci daca vine altul nu stiu daca va fi mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *