Sfârșit de iarnă cu vreme neobișnuită în România. Unde se anunță deosebit de cald, în ce zonă ninge

Sursa foto: Pixabay

Sfârșitul iernii vine cu vreme atipică în România. Meteorologii anunță temperaturi deosebit de ridicate pentru ultimele zile ale lunii februarie, dar și precipitații, mai ales în partea de vest, sud-vest, centru și nord a țării. La munte sunt așteptate ninsori.

Luni, 26 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit spre sfârşitul lunii februarie, deşi valorile termice din timpul nopţii vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior în jumãtatea de est a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zonele montane şi submontane, în extremitatea sud-vesticã şi cea de nord-est, dar numai izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, în Banat şi trecãtor în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade pe litoral şi în jurul a 20 de grade în Crişana şi sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -3 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. În cursul nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul extrem şi în sud-est, pe alocuri se vor forma nori joşi sau ceaţã.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL