Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sfârșitul unei ”campanii electorale atipice”. Sebastian Burduja (PNL): Competitorii politici au exploatat frustrarea românilor, aruncând totul pe Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, Sebastian Burduja, vicepreședintele PNL și candidat la alegerile parlamentare, este de părere că „această campanie electorală a fost una atipică, pentru că nu a existat interacțiunea directă cu cetățenii”.

Sebastian Burduja a precizat că, în contextul epidemiei cu SARS-CoV-2, „a fost dificil contextul în sine pentru că temele legate de pandemie au fost foarte politizate, competitorii politici încercând să exploateze frustrarea românilor aruncând pe Guvern supărările oamenilor”.

" "

„Este o campanie atipică pentru că nu ai interacțiunea directă cu cetățenii. O parte din încredere care se stabilește, uneori spontan pe stradă, sigur că depinde și de portul măștii și nu este la fel de confortabil să interacționezi cu cineva cu mască, cu toate măsurile de precauție.

Ne-am ținut de aceste măsuri cu strictețe și am mers înainte în această campanie. A fost mai dificil de navigat contextul în sine pentru că temele legate de pandemie, din păcate, au fost foarte politizate.

Au fost competitori politici care au încercat să exploateze frustrarea de înțeles a românilor și a omenirii în legătură cu virusul și să arunce pe Guvern aceste supărări.

Când vine vorba de această pandemie, lucrurile trebuie tranșate de specialiști, de epidemiologi, de medici, iar politicienii ar trebui să se concentreze pe soluții pentru oameni și lucrurile care nu țin neapărat de cum să gestionăm din punct de vedere medical această situație”, a explicat Sebastian Burduja.

„Cred că în momentul în care și-au asumat o candidatură, din start își asumă și un discurs politic și eu nu aș mai avea aceeași încredere în dânșii ca specialiști pentru că este clar că au o agendă politică. Când spun specialiști mă refer la medici, la oamenii de reputație impecabilă și care nu au o miză directă în jocul politic.

Actualul Guvern a ținut cont de părerea acestor specialiști și de aceea a și luat aceste restricții pentru că, probabil electoral, nouă nu ne-au făcut bine. Nimeni nu e fericit că a trebuit să luăm anumite măsuri de restricție, de constrângere a unor libertăți dar cred că viețile oamenilor sunt mai importante decât orice număr de voturi”, a conchis Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *