Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sfaturi de Black Friday de la vârful ASF. Daniel Apostol, director de comunicare: Există o diferență între nevoie și dorință!

captura ps news

Directorul de comunicare al ASF, Daniel Apostol, îi sfătuiește pe români, înainte de Black Friday: „Fiți foarte atenți la entități ! Fiți foarte atenți la veridicitatea celor care fac oferte și la corectitudinea ofertelor!”. „Există o diferență între nevoie și dorință, nevoile reale sunt în număr finit în fiecare zi, dorințele se pot extinde la infinit. Finanțele trebuie să ne acopere nevoile, dar dacă avem un echilibru în finanțe, putem să ne satisfacem și din dorințe”, a punctat oficialul ASF.

„Black Friday-ul este un instrument de marketing firesc! Producătorii vor să-și vândă produsele, furnizorii de servicii vor să-și vândă serviciile, iar noi, piața, suntem dornici de a consuma, de a avea un lucru mai bun, mai mult, mai nou! E firesc, sentimentul uman e firesc!”, a declarat Daniel Apostol la „Puterea Știrilor”.

Trei sfaturi de investiții

Putem profita de Black Friday prin a ne acoperi nevoile reale, a precizat Daniel Apostol, care recomandă întocmirea unei liste clare de „nevoi reale și dorințe”. Apoi atenția, atenția de a nu cădea în capcane!

„Primul lucru, promovarea serviciilor și activităților de investiții prin intermediul call center-ului, agenți care ne sună la telefon ca să ne vândă servicii financiare, este calificată drept infracțiune și este interzisă de lege! Dacă cineva mă sună și-mi spune la telefon despre posibilitatea de a face investiții financiare, cel mai probabil nu există o entitate autorizată!

Doi, utilizarea serviciilor furnizate de acești terți neautorizați în România nu le mai dă dreptul celor care cad în această plasă, fie că sunt creduli, needucați, disperați, să pună mâna pe niște bani la un moment dat. Nu le dau dreptul la despăgubiri prin fonduri de compensare a investitorilor. Așa că, dacă vreți să faceți investiții, căutați un profesionist! Căutați o entitate autorizată! Căutați pe cineva care în limita legislației românești vă poate da consultanța pentru investițiile de care aveți nevoie!

Al treilea lucru important, vă recomand să cercetați în continuare, înainte de a investi în instrumente financiare, înainte de a lua decizia asta, mai ales când vine vorba de platforme de tranzacționare online. Să verificați pe site-ul Autorității de supraveghere veridicitatea acestor entități!”, a spus directorul de comunicare ASF.

Pe registrul public, al Autoritatea de Supraveghere Financiară, puteți găsi toate entitățile autorizate, dar și alerte în legătură cu cele neautorizate.

Autor: Andreea-Denisa Măslină, studentă anul II, Facultatea de Științe Politice, SNSPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *