Sfaturi prețioase ale nutriționiștilor pentru masa de sărbători

Crăciun masă
Sursa foto: Unsplash

Mesele de sărbători nu sunt doar o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei dragi, ci reprezintă și o adevărată explozie de gusturi și delicii.

Preparatele tradiționale de Crăciun și Revelion ne încântă papilele gustative, însă ele sunt bogate în grăsimi și zahăr. Tocmai de aceea, acestea predispun la supraalimentare și, consecutiv, la indigestie sau alte tulburări digestive. Iar cum sărbătorile de iarnă durează mai multe zile, probabilitatea de a întâmpina astfel de probleme este destul de mare. Iată cele mai utile sfaturi ale nutriționiștilor pentru masa de sărbători.

Bucuria festinului de Crăciun și Revelion se poate transforma rapid într-un stres. De sărbători, mesele bogate în grăsimi pot declanșa colica biliară (criză de durere), la persoanele cu patologii la nivelul vezicii biliare. De asemenea, aceste preparate pot exacerba manifestările digestive la pacienți cu afecțiuni gastrointestinale.

Apar probleme și în cazul persoanelor sănătoase. În perioada sărbătorilor, incidența cazurilor de indigestie (dispepsie) crește marcant, ca urmare a meselor copioase. .

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL