Skip to content
Politică

Sfaturile lui Blaga pentru Iohannis cu privire la viitori consilieri prezidențiali. Ce spune despre varianta Mihalache

Liderul democrat- liberalilor Vasile Blaga a vorbit într-un interviu acordat jurnaliștilor de la gândul.info despre oamenii ce îl vor însoți pe Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Cu privire la varianta lui Dan Mihalache, aspru criticată de numeroși lideri ai societății civile, în special pentru trecutul său de colaborator al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Blaga s-a aratat și el rezervat fata de posibila numire a a acestuia la sefia Cancelariei Prezidentiale a lui Klaus Iohannis.

Blaga a declarat, intr-un interviu acordat Gandul, ca l-a sfatuit pe Iohannis „sa-si ia oameni curati”, nu politicieni, in viitoarea Administratie Prezidentiala.

”Dan Mihalache a lucrat mai mult cu dl Klaus Iohannis. Pot sa va spun doar ca i-am spus clar dl presedinte ca nu o sa-i recomand pe nimeni. L-am sfatuit ca in echipa sa nu-si ia niciun politician. Sa-si ia oameni curati. Nu am discuta nici lista lunga, nici lista scurta nu am discutat. Vechiul PD are o anumita abordare, Mihalache a fost autorul tezelor de la Snagov. Nu vreau sa-i iau apararea, nu o sa ma uit in spate”, a precizat marți seară Vasile Blaga.

Dupa ce Dan Mihalache a confirmat, pe 26 noiembrie, ca va fi seful cancelariei prezidentiale, mai multi intelectuali au semnat o scrisoare deschisa in care i-au cerut presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa isi selecteze cu mai multa grija echipa de consilieri, iar acesta le-a dat un raspuns pe masura.

Citește și: Echipa de consilieri ai lui Iohannis, desființată public de Pleșu, Liiceanu și alți 25 de intelectuali. Scrisoare dură pentru noul Președinte

Semnatarii scrisorii, printre care Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Ioan Stanomir, i-au reamintit lui Klaus Iohannis faptul ca Dan Mihalache a fost consilierul premierilor PSD Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, iar dupa trecerea la PNL a avut mai multe iesiri neasteptate, jignindu-l public pe presedintele ANI, injurand o jurnalista si spunand ca mai bine „fara parteneriat strategic cu SUA” daca el depinde de o anumita persoana.

Klaus Iohannis a avut o reacție promptă cu privire la această scrisoare semnată de 27 de intelectuali, precizând următoarele:

„Multumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o in numele unui grup de intelectuali. Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

" "
" "

1 comentariu la “Sfaturile lui Blaga pentru Iohannis cu privire la viitori consilieri prezidențiali. Ce spune despre varianta Mihalache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *