Sfaturile OMS: consum de alimente fără adaos de sare, zahăr sau grăsimi și exercițiile fizice

comisia europeana UE
Sursa foto: Comisia Europeana

Pe măsură ce populația din Europa este tot mai îmbătrânită, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că trebuie să luăm cât mai repede măsuri. Cele mai importante sfaturi pentru un stil de viață sănătos sunt: consumul de alimente proaspete, fără adaos de sare, zahăr și grăsimi. De asemenea, sunt recomandate exerciții fizice pentru prevenirea bolilor cronice. 

 

Statisticile arată că anul viitor, numărul persoanelor care vor atinge vârsta medie de pensionare de aproximativ 65 de ani va depăși numărul adolescenților de 15 ani din Europa. Stephen Whiting este consilierul OMS pentru sport și sănătate. Spune că pandemia COVID a arătat că oamenii mai sănătoși sunt mai capabili să reziste bolilor.

Stephen Whiting, consilierul european al OMS pentru sport și sănătate: ”Există date care arată că inactivitatea fizică, excesul de greutate și obezitatea au fost un factor de risc uriaș pentru rezultatele COVID severe și COVID lung. Deci, acesta este un moment cu adevărat oportun pentru a investi efectiv în prevenire.”

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL