SGR la 6 luni: Mai puține emisii de CO2, mediu mai curat, economii de resurse și energie

Sursă foto: Facebook / Municipiul Cluj-Napoca

Cu rate de returnare în creștere de la o lună la alta și milioane de ambalaje din plastic, sticlă sau metal redirecționate de la gropile de gunoi spre reciclare, Sistemul de Garanție-Returnare, administrat de RetuRO, are deja efecte benefice și vizibile asupra mediului înconjurător.

De la demararea programului, în urmă cu 6 luni, Sistemul de Garanție-Returnare continuă să mobilizeze zilnic din ce în ce mai mulți români. Până în luna mai, peste o jumătate de miliard de ambalaje cu logo-ul „Ambalaj cu garanție” au fost returnate. Dintre acestea, aproximativ 411 milioane de ambalaje au fost predate către reciclatori, reprezentând peste 9.600 de tone de plastic, 1.000 de tone de metal și peste 18.000 de tone de sticlă, care nu au mai ajuns în natură sau la gropile de gunoi. Aproximativ 355 de milioane de ambalaje au ajuns deja în stațiile de reciclare, devenind materie primă secundară pentru fabricarea de noi ambalaje.

Așezând aceste valori lângă studiile care au calculat beneficiile reciclării, efortul românilor de a returna ambalaje are un efect impresionant asupra protejării mediului. Potrivit studiilor din domeniu, fabricarea unei tone de plastic reciclat ar necesita cu până la 83% mai puțină energie comparativ cu producerea aceleași cantități din materii prime virgine, prevenind totodată emisia a până la 2,5 tone de CO2 în atmosferă*.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: