Shakira, în faţa justiţiei spaniole pentru evaziune fiscală de aproape 14,5 milioane de euro

Sursă foto: Facebook / Shakira

Artista columbiană, în vârstă de 46 de ani, a fost citată la ora 09:00 GMT la un tribunal din metropola catalană, unde a locuit ani de zile cu fostul fotbalist Gerard Piqué înainte de despărţirea lor foarte mediatizată de anul trecut.

Cu toate acestea, un acord de ultim moment cu procurorii – în baza căruia Shakira şi-ar putea recunoaşte vinovăţia şi ar plăti o amendă consistentă în schimbul unei suspendări a procedurilor – este încă posibil.

Contactată de AFP, apărarea cântăreţei, care a declarat anul trecut că un proces este o „chestiune de principiu” pentru a-şi apăra nevinovăţia, a precizat că nu s-a ajuns încă la un acord cu parchetul, dar că acesta rămâne teoretic posibil „până în ultima clipă”.

Parchetul a acuzat-o pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania în 2012, 2013 şi 2014, deşi, potrivit procurorului, a locuit în ţară mai mult de 183 de zile pe an în perioada respectivă, pragul peste care o persoană trebuie să fie considerată rezident fiscal.

Procurorul a cerut o pedeapsă de opt ani şi două luni de închisoare şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

Cântăreaţa neagă categoric aceste acuzaţii, iar avocaţii ei spun că, deşi artista a început o relaţie cu Piqué în 2011, nu a încetat niciodată să călătorească în lume datorită carierei sale.

Shakira susţine că s-a stabilit definitiv la Barcelona abia la sfârşitul anului 2014, înainte de a-şi transfera reşedinţa fiscală din Bahamas în Spania în 2015, chiar înainte de naşterea celui de-al doilea copil al său.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: