Sheila Jackson Lee, o voce progresistă puternică a Partidului Democrat în Congres, a murit

Sursă foto: X / Sheila Jackson Lee

Reprezentanta Statelor Unite Sheila Jackson Lee, o voce progresistă puternică din Partidul Democrat, care a vorbit deschis cu privire la drepturile afro-americane şi ale femeilor, a murit, a anunţat familia ei pe platforma X, vineri târziu, transmite Reuters.

Jackson Lee, din Texas, a anunţat luna trecută că are cancer pancreatic şi că urmează un tratament. Ea avea 74 de ani, potrivit presei americane.

”Drumul de urmat nu va fi uşor, dar am credinţa că Dumnezeu mă va întări”, a spus ea în anunţarea diagnosticului.

”O susţintoare curajoasă a oamenilor, ea a fost cunoscută cu afecţiune şi pur şi simplu drept ”membră a Congresului” de către alegătorii săi, ca recunoaştere a prezenţei sale aproape omniprezente şi a serviciului pentru viaţa lor de zi cu zi, timp de mai bine de 30 de ani”, a spus familia ei într-un comunicat.

Ea a fost activă de-a lungul carierei sale în promovarea legislaţiei menite să abordeze justiţia socială, inegalitatea economică şi preocupările de sănătate publică.

Jackson Lee, care a reprezentat părţi din Houston, a introdus o legislaţie în Camera Reprezentanţilor pentru a face din ”Juneteenth” o sărbătoare federală care comemorează sfârşitul înrobirii legale a americanilor de culoare.

Sărbătoarea marchează ziua din 1865 în care un general al Uniunii a informat un grup de sclavi din Texas că au fost eliberaţi, cu doi ani mai devreme, prin Proclamaţia de emancipare a preşedintelui Abraham Lincoln, în timpul războiului civil.

Guvernatorul Texasului Greg Abbott, un republican conservator, a postat pe X că soţia sa ”Cecilia şi cu mine ne vom aminti pentru totdeauna de membra a Congresului Sheila Jackson Lee.

„Ea a fost o texană mândră şi o susţinătoare neobosită a locuitorilor din Houston. Moştenirea ei de serviciu public şi devotament pentru Texas va trăi în continuare”, a spus Abbott.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: