Skip to content
Politică

Show la procesul baronului de Constanța. Mazăre a plecat plângând

După magistraţii din Bucureşti, şi Tribunalul Constanța a confirmat mandatul de arestare pe numele fostului preşedinte de Consiliu Judeţean. Măsura a fost luată în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este judecat pentru că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicușor Constantinescu a fost dus de la Bucureşti la Tribunalul Constanţa cu o dubă, unde un judecător a confirmat mandatul de arestare din dosarul certificatelor de urbanism și al controalelor Curții de Conturi.

În fața instanței constănțene, Nicuşor Constantinescu a povestit ce a făcut din momentul în care a plecat în Statele Unite, la tratament. În timpul ședinței, o judecătoare i-a atras atenţia că prezintă detalii fără relevanţă. Un moment tensionat a avut loc şi între Constantinescu şi procurorul anticorupţie care se ocupă de caz.

DISCUŢIE PROCUROR DNA- NICUŞOR CONSTANTINESCU, potrivit reporterntv.ro:

Andrei Bodean: Inculpatul a avut dispozitiv de urmărire?
Nicușor Constantinescu: Nu, haideti să vedeți! Și vă rog să verificați, doamna președinte, vă rog să verificați dacă am dispozitivul pe care l-a vazut în filme și care lasă urme.
Andrei Bodean: S-a pus problema ca inculpatul să fie încarcerat în penitenciarul Buffalo America?
Nicușor Constantinescu: Nu! V-a crescut nasul, domnule procuror!”

Alături de baronul de Constanţa, au fost în sala de judecată fiica şi soția, care au izbucnit în plâns. Şi primarul Radu Mazăre a mers să-l susţină şi a plecat de la tribunal după aproximativ o oră, cu ochii în lacrimi.

Victimizarea lui Nicuşor Constantinescu a continuat şi pe holurile tribunalului.

„Este foarte foarte obosit pentru că se află pe drumuri între Istanbul și București, între București și Constanța, între arest și spitalul penitenciar Rahova. Următoarea ședință de radioterapie trebuie s-o facă repede. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Din câte cunosc, aceste ședințe de radioterapie nu pot fi făcute în Spitalul Penitenciar Rahova, unde dumnealui se află în momentul de față sens în care se poate dispune inclusiv internarea într-un spital civil sub pază permanentă pentru efectuarea radioterapiei”, a afirmat avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *