Skip to content
Politică

Show la USR București pe desemnarea listei de candidați pentru Consiliul General. Ce acuzații face unul dintre candidați

Inquam Photos / George Călin

Sâmbătă a avut loc conferința municipală a USR Bucureşti, unde trebuia să se valideze candidații pentru Consiliul General. Așa cum era de așteptat, întâlnirea USR nu a fost lipsită de scandal. S-a ajuns până la a se suspenda conferința, urmând ca Comisia de Arbitraj să hotărască cine are dreptate.

În acest context, Sorin Ioan Ceacâr, consilier USR la Primăria Sectorului 4, a postat un mesaj pe Facebook în care a lansat o serie de acuzații dure la adresa conducerii partidului. Acesta susține că preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui „insistă pe încălcarea propriului statut”.

„Distracție mare la Conferința Municipală a USR. Azi s-au întrunit delegații USR pentru a alege candidații pentru Consiliul General. Dincolo de faptul că lista cu pricina, din care făcea parte și Ariel Chiș, a fost aleasă în mod nestatutar, adică doar delegații pot alege candidatii pt CG, NăsuiMotorola, președintele USR București insistă pe încălcarea propriului statut.

Astfel, după un scandal demn de țările bananiere, conferința a fost suspendată, urmând ca Comisia de Arbitraj să hotărască cine are dreptate. Statutul unui partid este biblia și referința pentru funcționarea unei organizații politice! Orice altă derogare sau subterfugii nu reprezintă decât încălcarea legii. Pentru că, onor conducerea USR, nu-și mai respectă propriul statut. USR încă nu a înțeles că legea partidelor e valabila pentru toată lumea, nu doar pentru unii”, scrie USR-istul Sorin Ioan Ceacâr.

Ulterior, neregulile alegerii candidaților USR pentru Consiliul General au fost prezentate și de Manuela Mureşan (consilier local Sector 1), cea care ocupă a 3-a poziție în preferințele membrilor partidului.

PSnews.ro a intrat în posesia unui mesaj postat de aceasta pe grupul intern de comunicare al USR, intitulat „Poiana lui Iocan”, în care acuză, printre altele, că echipa Barna-Năsui și-a impus favoriții pe listă.

Mai jos mesajul integral al acesteia:

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că nemulțumirea în partid la adresa echipei Barna-Năsui este extrem de mare. Tot mai mulți acuză faptul că 8 din primii 10 candidaţi pentru Consiliul General al Capitalei sunt impuși de cei doi. Doar Ana Ciceală și Manuela Mureșan au reușit să spargă lista celor doi, datorită notorietății, mai spun sursele

Amintim că, în urma votului la care au participat toţi membrii filialei USR Bucureşti, au fost desemnaţi primii 15 candidaţi, în ordinea voturilor primite: Ana Ciceală, Ariel Chiş, Manuela Mureşan, Elena Tudose, Gabriel Rău, Cosmin Smighelschi, Andrei Rigu, Luminiţa Şerban, Valentin Necula, Dan Milea, Roxana Cantea, Ştefania Petre, Ştefan Stofor, Mihnea Dobre, Alexandru Surcel.

Numărul doi de pe listă, Ariel Chiş, a fost în 2014 şi 2015 membru PSD în Marea Britanie. Și numărul cinci de pe listă, Andrei Rigu a făcut parte din rândurile social-democraţilor, potrivit surselor. Elena Tudose, cea care ocupă a 5-a poziție pe lista candidaţilor pentru Consiliul General al Capitalei este cunoscută ca fiind consiliera liderului USR, deci încă un om apropiat lui Barna.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *