Skip to content
Politică

Și baronii au urmașii lor. Cine așteaptă să-i ia locul lui Nichita la Primăria Iași

După căderea principalilor lideri politici din Iaşi, persoane aflate în anturajul acestora au venit în locul baronilor sub pulpana cărora au crescut. Transmiterea forţată a sceptrului de la Primăria Iaşi a fost una plină de trădări politice şi declaraţii războinice.

Reţinut de procurori,Gheorghe Nichita a început să fie atacat de cel pe care îl propulsase în funcţia de viceprimar, Mihai Chirica, desemnat primar-interimar al oraşului.

Chirica a ajuns în Primăria Iaşi în 2003, în funcţia de director tehnic, după ce în prealabil lucrase la firma de casă a municipalităţii, Conest. Cariera din administraţie a lui Chirica a fost completată de afirmarea în PSD Iaşi, partid la care avea să ajungă preşedinte la alegerile din toamna anului trecut. Numele lui Chirica este legat de mai multe afaceri considerate suspecte în oraş, existând speculaţii cu privire la faptul că acesta ar deţine un club din oraş, dar şi cu privire la favorizarea operatorului de transport Unistil, deţinut de cumătrul său. Cel mai mare scandal în care a fost implicat Chirica este cel legat de tăierea teilor din centrul oraşului, operaţiune derulată urmare a unui ordin semnat de el.

După ce a ajuns primar interimar, Chirica a decis replantarea arborilor. Tabăra liberalilor de la Iaşi a rămas decimată după încarcerarea lui Relu Fenechiu. PNL a decis, la finele anului trecut, să îl desemneze candidat pentru funcţia de primar pe Marius Bodea, considerentele luate în calcul fiind performaţele Aeroportului Iaşi, sub mandatul de director al acestuia. Bodea a fost propulsat în politică de Relu Fenechiu. Baronul decăzut a transmis un mesaj din puşcărie, în 2014, pe care Bodea l-a citit în faţa participanţilor de la inaugurarea unei piste noi a Aeroportului. Acest fapt i-a atras critici dure lui Bodea, potrivit adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *