Skip to content
Politică

Și CCIR se pregătește de Brexit. Măsurile luate pentru mediul de afaceri

CCIR

Pe fondul pregătirii Regatului Marii Britanii și a Irlandei de Nord de a ieși din Uniunea Europeană, Camera de Comerț și Industrie a României se pregătește de acest moment, luând câteva măsuri pentru a păstra relațiile economice cu Anglia.

Astfel, președintele CCIR, Mihai Daraban, se află de pe 12 februarie într-o vizită de lucru în Londra, unde va sta până joi, 15 februarie. Cu acest prilej, s-a desfășurat o întrevedere între șeful Camerei de Comerț și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Sorin Dan Mihalache. Cei doi au vorbit despre efectele Brexitului asupra relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit, Daraban apreciind că este necesară păstrarea schimburilor comerciale între cele două țări, se arată într-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro.

Mai mult decât atât, ieșirea Marii Britanii din UE va însemna o provocare, dar și o oportunitate, după cum apreciază Daraban. Șeful CCIR a evidențiat faptul că Regatul Unit este a cincea cea mai mare destinație de export românesc. De exemplu, în perioada ianuarie-octombrie 2017 la o valoare de peste 2.15 miliarde de EURO, față de importurile din această țară, care au atins 1.4 miliarde de EURO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *