Skip to content
Mureș Știri locale

Și locuitorii din județul Mureș trebuie să poarte mască de protecție în spațiile deschise aglomerate

stiri.infomures.ro

Și locuitorii din județul Mureș trebuie să poarte mască de protecție în spațiile deschise aglomerate, începând de sâmbătă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre în acest sens, care prevede și măsuri speciale pentru vânzarea pâinii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măștii în anumite locații exterioare de pe raza județului Mureș.

Sunt măsuri gândite pentru siguranța noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureșeni să facă echipă cu autoritățile, să acționăm unitar și să respectăm cu toții legea.

Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ținerea sub control a situației epidemiologice din județ”, a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel, citată într-un comunicat al prefecturii.

Astfel, începând de sâmbătă, este obligatorie purtarea măștii de protecție, care să acopere nasul și gura, în piețele agroalimentare, piețe auto, locații de tip bazar, târgurile de produse, în zonele de așteptare exterioare ale unitățile spitalicești publice și private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor, etc, precum și în spațiile de așteptare situate în exteriorul unor entități publice și private care asigură servicii pentru populație (instituții publice, entități tip hypermarket, supermarket, bănci, companii de telefonie, etc), în stațiile de autobuz, autogări și peroane, precum și în spațiile publice deschise aferente obiectivelor turistice.

Masca de protecție este obligatorie și în toate zonele de promenadă, precum și arterele pietonale intens frecventate, precum și la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație.

Sunt exceptați de la aceste măsuri copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Pe perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza județului Mureș care comercializează produse de panificație vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care servește la raft, astfel încât manipularea produselor și încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător.

Lăzile pentru transportul produselor de panificație vor fi dezinfectate după fiecare utilizare”, mai prevede hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *