Skip to content
Politică

Și „penali”, și cu dosarele luate. O nouă umilință pentru Onea și Negulescu

newsmaker.ro

S-au pomenit și „penali”, și cu dosarele luate. Citiți în cele ce urmează despre o nouă umilință suferită de către Lucian Onea și Mircea Negulescu „Portocală”, cândva procurori-vedetă ai „unității de elită” DNA Ploiești.

Într-un comunicat remis marți PSnews.ro, Direcția Națională Anticorupție anunță că a mutat de la Ploiești la structura centrală dosarele vizând familia Cosma, din cauza suspiciunilor că aceste spețe nu au fost anchetate imparțial.

" "

Iată precizările integrale ale DNA:

În completarea comunicatului nr. 618/VIII/3 din 26 iulie 2018, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma.

Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare.

Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *