Skip to content
Puterea Știrilor Video

Și PNL susține includerea bisericilor, metroului și serviciilor publice în ordonanța plafonării prețului la energie. Stroe: „Nu este o temă pesedistă”

PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a confirmat faptul că a existat în coaliție o discuție privind includerea bisericilor, Metrorex și serviciile publice în ordonanța plafonării prețurilor la energie, chiar dacă anunțul a fost făcut public inițial de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Din punctul nostru de vedere nu este absolut nicio problemă, nu este o temă pesedistă sau o temă liberală”, a spus Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Totodată, purtătorul de cuvânt al liberalilor a precizat că Ministerul de Finanțe, portofoliu deținut de PSD, trebuie să vină cu un calcul bugetar pentru amendamentele care se doresc la ordonanța aprobată zilele trecute de Guvern.

„Vă pot confirma că această discuție a avut loc înainte să fie înaintată tema public de președintele Marcel Ciolacu. Da, PNL susține acest lucru. Există acest segment al serviciilor publice și al utilităților, care cu siguranță va fi afectat de aceste  creșteri în zona energiei. La fel, Biserica, care știți foarte bine că nu are suficiente venituri în a-și asigura fondurile necesare pentru facturi mai mari decât au existat până în momentul de față.

Toate aceste lucruri trebuie însoțite de un calcul bugetar oferit de Ministerul de Finanțe pe care probabil că îl vom avea în momentul în care ordonanța va intra în procedură parlamentară și în comisiile parlamentare vom veni cu aceste adăugiri.

Din punctul nostru de vedere nu este absolut nicio problemă, nu este o temă pesedistă sau o temă liberală. Sunt lucruri absolut normale”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Ciolacu: Bisericile, Metrorex și serviciile publice trebuie să beneficieze de compensarea prețurilor la energie

Marcel Ciolacu a anunţat, marţea trecută, că serviciile publice, bisericile şi Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, fapt pentru care va propune, în Parlament, amendarea ordonanţei aprobată zilele trecute de Guvern.

„Sunt ferm convins că vom face amendamente şi discuţii în coaliţie. Instituţiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât şi colegii din coaliţie vom completa ordonanţa. Serviciile publice – iarăşi a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creştere a preţurilor în progresie la preţul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amintim că Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023. Potrivit variantei finale a OUG, plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *