Skip to content
Politică

Și politicienii spun perle. Declarații spumoase ale aleșilor într-un top inedit

Anul 2015, dar şi începutul lui 2016 au fost bogate în gafe ale politicienilor şi oficialilor români. Declaraţiile controversate nu au trecut neobservate şi au fost taxate, unele dintre ele ducând chiar la demisii la nivel înalt.

RomaniaTV.net a realizat un top al gafelor, făcute în declaraţii de politicieni şi oficiali români:

Ioan Rus, fost ministru de Interne: „România are trei milioane de oameni din forța activă în occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii astia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate„. După aceste declaraţii, Ioan Rus a demisionat.

Vasile Şalaru, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei: „Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a – a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, stiind să fie o gazdă bună, dovedind cultura prin ceea ce citește, prin limbile străine pe care le vorbește. Mai în glumă, mai în serios, eu cred ca spatele drept și pieptul bombat și privirea înainte contează mai mult și optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută, după aceea, să privească altfel viața„. În urma acestor declaraţii, Şalaru şi-a dat demisia.

Anca Dragu Paliu, ministrul Finanţelor: În decembrie 2015, într-o discuţie despre majorarea salariului minim, minisatrul dădea exemplul unor ţări ca Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, spunând că acolo locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme„.

Mihăiţă Calimente (PNL): „Dacă strada nu ne doreşte pe noi, atunci să îi voteze pe bulgari. Atunci pe cine, dacă românii nu îi votează pe români?

Gabriel Biriş, secretar de stat la Ministerul Finanțelor: „Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de fantome. Pentru că dacă stai să te uiți în toate cifrele statistice, câți angajați, pensionari, elevi, români emigrați în străinătate, cu domiciliul acolo sau nu încă, și scazi din numărul total de cetățeni români, oricum ar fi nu îți ies vreo trei milioane de adulți. Nu îți ies. Nu vorbim de persoanele care primesc ajutoare sociale. Vorbim de persoane care nu există din punct de vedere fiscal. Nu este posibil așa ceva. Este (depunerea declarației fiscale de către persoanele fără venituri – n.n.) una din metodele de a-i scoate la lumină”.

Senatoarea Cristiana Anghel: „Eşti un prost! Ministrul astăzi e, mâine nu e. Eu sunt parlamentar, eu fac legea. Mă duc sus acum şi rezolv” (discuţie în curtea Palatului Parlamentului, cu ciobanii ieşiţi în stradă)

Primarul Clujului Emil Boc era cât pe ce să spună că a fost la „cimitir”, în loc de închisoare, atunci când a vizitat-o pre Monica Ridzi:”Da, am fost ieri în vizită la doamna Ridzi. Ea se află într-o extensie a cimit… Doamne, ce prostii vorbesc!

Andreea Paul Vass: „Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă”.

Marian Vanghelie: „Nu am văzut aşa ceva până acum în România. Vă spun că, după un sfert de oră, Oana era pe internet. Şi cea mică era… vie. Vie intre ghilimele. Aveam şi două nopţi nedormite împreună, noi doi„.

Sunt fericit, 50 cm, 2.7 kilograme, cum zic chinezii, fiecare fulg de nea cade la locul lui, unde trebuie

Traian Băsescu, despre retragerea lui Andrei Baciu, propus iniţial la Ministerul Sănătăţii în Cabinetul Cioloș: „Am văzut că a fost făcut praf o tânără speranţă a medicinei, pentru că era în chiloţei şi îşi arăta pătrăţelele de pe burtica.”

Robert Cazanciuc: „Nu există un grad de rudenie, dacă vreți să fim foarte riguroși. Domnul Ponta este, evident, verișorul soției mele. Dar eu, într-o relație de rudenie cu domnul Ponta, riguroși fiind, evident nu sunt, dar, evident, soția mea este„.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor: „Fac politică din 1999, am făcut campanii electorale cu Ștefan Gheorghe şi am ajuns la PDL. A fost cea mai proastă perioadă din viaţă mea. Am fost cel mai prost ministru din istoria României„.

Ministrul Muncii, Ana Costea: „Această vibraţie a mea s-a dezvoltat şi face parte din structura mea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *