Skip to content
Economie Societate

Și TU poți DECIDE cum se va dezvolta ORAȘUL TĂU

Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale a identificat o serie de proiecte (în general 10) de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Proiectele pentru fiecare oraș au fost incluse într-o serie de HĂRȚI și puse la dispoziția cetățenilor împreună cu un CHESTIONAR,
în cadrul campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”.

Rolul campaniei este să implice cetățenii în definirea priorităților de dezvoltare a propriei comunități. Astfel cetățenii sunt invitați să ierarhizeze proiectele selectate pentru orașele lor în funcție de ce consideră ei că este esențial pentru a stimula dezvoltarea economică locală și a crește calitatea vieții.

Până pe 22 martie 2019, cetățenii din România sunt întrebați care sunt prioritățile de dezvoltare ale orașelor lor.

Implică-te și tu în cea mai mare campanie de consultare publică pe tema dezvoltării urbane din țară. În urma campaniei, va fi lansată pentru prima dată o viziune de dezvoltare urbană și cu impact metropolitan, cu scopul de a informa următoarele decizii de investiții publice la nivelul fiecărei reședințe de județ. Mai multe detalii vor fi puse la dispoziția cetățenilor după finalizarea campaniei. Până atunci este important să ne implicăm.

Cum pot fi alese prioritățile de dezvoltare?

Pentru a ierarhiza proiectele din orașul tău, intră pe acest chestionar .​ Instrucțiuni de completare a chestionarului găsești aici.

Care sunt proiectele selectate pentru fiecare reședință de județ?

Poți vedea ce proiecte au fost selectate apasând cu cursorul pe harta orașului tău. Ai mai jos hărțile pentru Zona Funcțională Urbana (ZUF) din București și cele 40 de reședințe de județ. Te invităm să le cercetezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *