Skip to content
Sibiu Știri locale

Sibiu: 1440 de elevi care figurau în scenariul roşu vor putea să înceapă cursurile

scoala Inquam Photos/Octav Ganea

Toţi cei 1440 de elevi din municipiul Sibiu care figurau joi, în scenariul roşu, vor putea să înceapă de luni, cursurile, fie în formă hibrid, fie se întorc în clase, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost nevoit să îşi schimbe decizia, la intervenţia Primăriei, care a contrazis Inspectoratul Şcolar şi a demonstrat că lucrările de construcţie sunt terminate în trei licee, nu cum inspectorul şef, Alexandru Dumbravă, susţinute iniţial.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a adoptat Hotărârea 44/12.09.2020 cu privire la modificarea unor scenarii adoptate iniţial în Hotărârea 43/10.09.2020 precum şi completarea cu unităţile de învăţământ particular, cluburile sportive şi Palatul Copiilor din Sibiu, prin anexele 1a şi 2a. Conform Hotărârii 44/2020 s-au modificat scenariile în următoarele unităţi de învăţământ după cum urmează: Grădiniţa cu Program Prelungit „Fraţii Grimm” Sibiu trece din scenariul 2 în scenariul 3; Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu trece din scenariul 3 în scenariul 2; Liceul Teoretic Baptist „Bretania” Sibiu structura la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu) trece din scenariul 3 în scenariul 1; Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu trece din scenariul 3 în scenariul 1„, a precizat Instituţia Prefectului Sibiu, într-un comunicat de presă.

La cele trei licee care figurau în scenariul roşu învaţă 1.440 de elevi, potrivit datelor furnizate Agerpres, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, joi, că majoritatea elevilor din unităţile de învăţământ care nu se vor deschide luni, vor fi nevoiţi să facă cursurile acasă, online, nu din cauza pandemiei, ci a lucrărilor de reabilitare neterminate din trei licee din municipiul Sibiu, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). După şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria a cerut ca elevii din cele trei licee să înceapă şcoala luni şi a demonstrat că lucrările sunt terminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *